Weetjes over sieraden

WAT ZIJN STAINLESS STEEL SIERADEN?

Stainless steel sieraden zijn rvs sieraden, oftewel gemaakt of afgewerkt met roestvrij staal. Stainless steel is een mengsel van verschillende metalen die versmolten zijn. Rvs is duurzamer en verkleurt niet of nauwelijks. Ook krast het minder snel.

Stainless steel sieraden blijven langer mooi, wat de kwaliteit dus ten goede komt.

Armband van stainless steel

HOE BEPAAL IK MIJN POLSOMTREK?

De armbanden met verlengkettinkjes uit de collectie zijn geschikt voor polsomtrek 16-19 cm. Bij een grotere of kleinere maat kan dit altijd aangegeven worden en wordt het sieraad aangepast. Geef dit aan bij de opmerkingen of stuur gerust een mailtje.

De one size armbanden zijn voor polsomtrek 16-18 cm. Ook hiervoor kan een andere maat aangegeven worden en wordt het aangepast.

Polsomtrek meten

Hoe meet je nu je polsomtrek? Gebruik een flexibel meetlint en doe deze rond je pols. Trek deze niet te strak aan, laat het mooi aansluiten. Nu weet je je polsomtrek in centimeters.

Een andere optie is een touwtje wat je rond je pols doet. Ook niet te strak! Leg het touwtje langs een liniaal en ook nu weet je je polsomtrek in centimeters.

Het opmeten van de polsomtrek met een flexibel meetlint

HOE BLIJVEN SIERADEN LANGER MOOI?

Natuurlijk is het handiger om sieraden niet af te doen en door te blijven dragen. Ondanks dat sieraden stainless steel zijn afgewerkt, bestaat er door douchen en het gebruik van parfums en crèmes kans op verkleuring.

Om je sieraden langer mooi te laten blijven, zorg je er het beste voor ze zo droog mogelijk te houden. Hiermee voorkom je ook dofheid. Chloor en zout water tasten je sieraden ook aan. Door je sieraden af te doen, kun je iedere dag beter afstemmen op je outfit!

Zorg goed voor je sieraden, dan heb je er lang plezier van!

HOE WORDT EEN WEEFARMBAND GEMAAKT?

Een weefarmband wordt rij voor rij geweven met Miyuki draad en Miyuki rocailles. Dit zijn kleine kraaltjes uit Japan die gelijkmatig van vorm zijn en kleurvast. Een weefarmband is een delicatere armband, het is dan ook beter deze niet om te houden tijdens het sporten, douchen of slapen.

Persoonlijke weefarmbanden

Ben je op zoek naar een specifiek patroon of kleuren, BillieLillie Sieraden maakt ook weefarmbanden op bestelling.

Weefarmbanden van Miyuki rocailles

WAT IS POLYMEERKLEI?

In de collectie van BillieLillie Sieraden vind je unieke oorbellen gemaakt van polymeerklei. De klei bestaat uit PVC, gemengd met een vloeibaar plastificeermiddel.

Voordelen van polymeerklei

De klei is milieuvriendelijk en geurloos. Het geeft niet af en kan tegen water. Doordat de oorbellen flexibel zijn, breken ze niet wanneer je ze laat vallen. Ze dragen ook nog eens zeer licht en wegen maar een paar gram.

Omdat alles handgemaakt is, verschillen de oorbellen per paar.

Oorbellen van polymeerklei